© 1999-2024 Jørgen Grandt, Århus

Opdateret
2022

 

 

Lundvalds fire eventyr ...
(Side 8 af dem alle)


 

Gunnar Olsen fortæller:

Ja, det er søde tegninger. Eventyrene er "Askepot", "Den tapre skræder", "Klodshans" og "Rødhætte".
   Der er tale om oplæsning med musikledsagelse, men det er ikke hvem som helst, man har benyttet til rollerne, der er flere Kgl. skuespillere iblandt.
   Alle udkom i to varianter, den ene er med et almindeligt paphylster. Ved den anden er hylsteret trykt sammen med en 12 siders kombineret tekst- og malebog med seks siders tekst og seks billeder. Tanken var så at barnet kunne følge med i teksten, og samtidig more sig med at farvelægge tegningerne. I begge varianter er selve skiven den samme, men bogversionen fik på hylsteret tilføjet et "E" til katalognummeret.
   Også forsidetegningen er ens (bortset fra i øverste højre hjørne, hvor der på det almindelige hylster er angivet pladens katalognummer, hvor der på bogversionen står: Lyt og læs. Bogversionen har desuden en tegning på bagsiden. På den almindelige version optages bagsiden af diverse oplysninger om kunstnere m.v.

Hvis man vil gå lidt over i det nørdede, så findes bogversionen af "Klodshans" (og måske også de andre?), med gul (den ældste) og hvid farve på bogstaverne i logoet på forsiden. Og skiven tilsvarende med gammelt og nyt Polyphon-logo på labelen. Af den almindelige variant blev i hvert fald "Klodshans" og "Rødhætte" genudsendt med "Polydor"-label, med uændret hylster, bortset fra bogtrykkernavnet på bagsiden. Jeg gætter på, at man også har genudgivet de to andre, men dem har jeg ikke set. Derimod er jeg ret sikker på, at bogvarianterne ikke er blevet genudgivet.
   Som du nok kan tænke dig, er det lykketræf, hvis man kommer over et eksemplar af bogvarianterne, som ikke er blevet anvendt til sit formål (med større eller mindre talent!).
   Men man skal i det hele taget være glad, hvis man overhovedet finder et eksemplar uanset kolorering. "Askepot" kom først i hus for et par uger siden (og der er godt nok ikke sparet på oliekridtet). "Den tapre skræder" i den almindelige variant er endnu ikke dukket op, men man må jo være optimist.

   Alt for nu om eventyrene. Jeg vedhæfter denne gang tegningerne til "Rødhætte".

Askepot

 

Billederne herunder (dvs. siderne inkl. for- og bagside) er malebogsudgaven, og som den opmærksomme webgæst kan se, har en yngre kunstner brugt løs af sit farvekridt ...

Katalognummeret er EPS 71-E

Credits for EP-udgaven

 

Den tapre skrædder

Credits for EP-udgaven

 

Klods Hans


Forside af bogversion
   

Credits for EP-udgaven

 

Rødhætte

Credits for EP-udgaven

 

Mange tak til Gunnar Olsen for både tegningerne og historien om dem.

 


Disse websider om Aage Lundvald er publiceret i forståelse med hans datter Annette Leif Hansen:
annette@cllh.dk


Tilbage til den første af websiderne om Aage Lundvald

 

 

Til forreste forside


Tæller for hele webstedet

© 1999-2024 Jørgen Grandt, Århus